Puffins, puffins en nog eens puffins 🙂 Voor de mensen die niet weten wat een puffin is, dit is een hele leuke zeevogel die helaas niet in Nederland voorkomt. Deze vogel is voor ons (zeker voor mij) een van de redenen om naar IJsland te gaan. De Nederlandse naam voor de puffin is papegaaiduiker. 

Maar goed, laten we beginnen bij het begin. ’s Ochtends zijn we met de boot aangekomen in Seyðisfjörður. Daar hebben we even wat rondgekeken en wat boodschappen gedaan. Daarna achter de grote meute (voor zover daar sprake van is binnen IJsland) aangereden. De meesten gingen gelukkig richting de ringweg, wij gingen eerst richting het Noorden om bij Borgarfjörður eystri puffins te kunnen zien. 

We hebben vrij snel kennis gemaakt met de gravelwegen hier. Onze auto lijkt er gelukkig geen problemen mee te hebben, hij zag er alleen na een half dagje rijden al niet meer uit 😉
Gravelwegen of niet, de wegen zijn hier sowieso genieten. Ongelooflijke uitzichten heb je hier al zonder ook maar je auto te verlaten. Sneeuw, ijsplaten, mist, maar ook mooie (en veel) bloemen, schapen en lammeren en uiteraard IJslandse paarden.

Bij Borgarfjörður eystri zagen we de puffins al direct zitten. Dat het regenachtig was, maakte niet uit. Regenbroek en Gortex jas aan en genieten maar :-). Om de Lonely Planet maar te quoten: “It’s like you’ve died and gone to puffin heaven, …” 🙂  Ik zal jullie op deze pagina nog enigszins sparen met puffin foto’s. Mocht je er net als ik niet genoeg van krijgen kun je op de volgende link klikken: Fotoalbum papegaaiduikers / puffins

Via Vopnafjörður zijn we doorgereden naar Þórshöfn waar we een camping opgezocht hebben. Helaas nat en koud en ongemaaid gras, waardoor de nattigheid ongeveer tot onze knieën kwam. Gelukkig hebben we onze shelter bij ons, waardoor we toch nog enigszins droog konden zitten. 

 

One thought on “Dag 1 – IJsland – Puffins :-)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *