Na een paar dagen op Gili Trawangan werd het weer tijd om terug te gaan naar het vasteland van Bali. We werden met twee paarden-taxi’s opgehaald om ons naar de boot te brengen. Eenmaal bij het strand aangekomen moesten we even geduld hebben, de klok op Bali tikt geduldig 😉
Ik vind de Gili-eilanden erg leuk, maar ook hier zijn de tegenstellingen echt goed te zien. Aan de stranden de meest luxe hotels, in de binnenlanden ook de meest luxe villa’s. En aan de andere kant de meest schamele hutten waarin sommige eiland bewoners leven. Bizar om te zien…

Na de boottocht kwamen we weer aan in Padangbai waar Ngurah op ons stond te wachten. We hadden ons echter totaal geen zorgen hoeven te maken wanneer we nog geen chauffeur hadden. Op de steiger stonden volgens mij meer taxi-chauffeurs op de boot te wachten dan dat er passagiers waren. 

Voordat we naar onze laatste villa in Jimbaran gingen hebben we nog een tussenstop gemaakt bij Krishna Pusat Oleh Oleh in Depansar. Dit is een warenhuis waar je zowat alle souveniers kunt vinden die ook in de kleinere zaakjes aangeboden worden. Onderhandelen is hier alleen geen optie, hier hanteren ze vaste prijzen. 

Bij het bezoekje aan een supermarkt hebben Erika en ik ook een nieuwe ervaring opgedaan. We stonden als echte toeristen te wachten tot we konden oversteken. Een politieagent kreeg medelijden met ons en heeft ons onder politiebegeleiding laten oversteken. We stonden nog geen 10 seconden te wachten haha Ook op de terugweg heeft deze aardige agent ons geholpen over te steken 🙂

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *