Soms kom je op een locatie terecht waar je eigenlijk niet meer weg wilt. Le Mirage Villa Santai bij Lovina is zo’n locatie! We hadden geboekt voor 3 dagen, een volgende keer blijven we hier zeker langer!

Toegegeven, dit pareltje was even zoeken. De villa ligt redelijk afgelegen, ongeveer 2 km van Lovina Beach. Net toen we dachten verkeerd te rijden vonden we dan toch de ingang, een grote drakenpoort. Het was wel even behoorlijk manoeuvreren voor onze chauffeur om de bus te keren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Geen idee waar je moet beginnen om deze locatie te omschrijven. Ik begin bij de eigenaren, Honey en Ray. Honey is geboren in Indonesië, Ray komt van origine uit Australië. Gastvrijheid zit in hun genen, ze hebben alles geregeld wat we nodig hadden. Zelfs voor vergeten medicijnen bij een vorige locatie werd een oplossing geregeld.

Daarnaast waren de medewerkers Anik, Gede en Komang het grootste gedeelte van de dag aanwezig. Gede en Komang verzorgen het terrein en de bijbehorende ruimtes. Anik heeft de leiding over de woonkeuken met mooie grote eettafel. In deze keuken maakt zij heerlijk traditionele maaltijden. De keuze van vers gemaakte vruchtensappen was bijna onbeperkt.

De villa wordt in zijn geheel verhuurd, we hadden dus het hele terrein voor onszelf.
Behalve de mooie slaapkamers met super de luxe badkamers is er ook een open woonkamer met tv (bijna niet gebruikt). En het (infinity) zwembad van 18 x 5 meter (wel veel gebruikt) 😉
Het is ook leuk om het terrein zelf te verkennen, er zijn interessante hoekjes te vinden. Daarnaast kun je zelfs op het dak klimmen om de villa van bovenaf te bekijken. Je ziet dan ook de tegenstelling in Bali. Voor toeristen is het super luxe, voor de meeste bewoners echter niet.

Deze dag hebben we heerlijk niets gedaan, behalve heel veel in het zwembad gelegen. Zelfs tijdens een verfrissend regenbuitje. ‘s Avonds hebben we op aanraden van Honey en Ray aan het strand van Lovina gegeten. Hier hebben we ook genoten van een mooie zonsondergang. Het is geen makkelijke wandeling naar het strand, gelukkig was er ook een taxi geregeld 🙂

Hier vind je de link naar Le Mirage Villa Santai op Airbnb, de enige sponsoring is mijn enthousiasme 😀

 

3 thoughts on “Bali – Lovina – Le Mirage Villa Santai”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *