Deze dag hebben we een flinke reis gemaakt. We zijn vroeg opgestaan om vanuit Ubud naar Gili te reizen. Het originele plan was om vanuit Amed naar Gili te varen. Vanwege de dreigende vulkaanuitbarsting was Amed echter niet bereikbaar voor toeristen. Gelukkig zijn er ook snelle boten die vanuit Padangbai vertrekken. Iets verder varen, ongeveer anderhalf uur met de snelle boot van Wahana Gili Ocean, maar de eindbestemming blijft hetzelfde 🙂
Het was behoorlijk warm op de boot. Je had een paar keuzes. Binnen zitten met een paar ventilatoren die niet heel veel koelte gaven, of buiten in de zon op het zonnedek, wat ook niet erg koel te noemen was. Ach ja, first world problems hé 😉 

Op Gili rijden geen auto’s rond, maar wordt alles vervoerd met elektrische scooters en paard en wagen. Erg leuk om te zien, en een stuk rustiger dan op Bali zelf. De meeste paardjes zien er gelukkig goed uit, maar het is wel verstandig even goed te kijken met welk koetsje je mee wilt rijden. Er worden maximaal 3 mensen tegelijk meegenomen. Samen met de koetsier en de bagage hebben deze dieren toch wel behoorlijk wat gewicht te versjouwen in de warmte. 

Eenmaal aangekomen bij de villa werden we welkom geheten door de medewerkers en hebben we even in het zwembad gelegen. Daarna een restaurantje gezocht en heerlijk gegeten.

Gili

Gili

Gili

Gili

Gili

Gili

Gili

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *