Ondertussen hebben we afscheid genomen van het Alam Sari Hotel Kaliki bij Ubud. Eerst nog wel even wat foto’s gemaakt, de badkamer was erg leuk zo vol met planten! De huisjes waren verdeeld over het terrein. Dicht bij elkaar, maar met voldoende privacy. En daarbij ook een prima zwembad 🙂

We hebben vandaag een bezoek gebracht aan het Elephant Safari Park te Taro. Dit zou het meest diervriendelijke olifantenpark van Azië zijn. De dieren die hier gehouden worden zijn Sumatraanse olifanten die anders in hun oorspronkelijke leefgebied gedood zouden zijn. Nadat de olifanten in dit park opgevangen zijn, zijn er ook een aantal kalveren geboren. Wat mij erg tegenviel is het feit dat de dieren altijd aan de ketting staan wanneer er geen mahout bij is. Dit is volgens de Balinese regelgeving. Daarnaast wordt volgens mij het meeste geld verdiend door de ritten die door toeristen gemaakt worden (dit hebben wij overgeslagen). Verder worden er korte shows gegeven. De dieren zien er met mijn lekenverstand wel goed en relaxed uit. We hebben bijvoorbeeld geen wevende dieren gezien (uit frustratie heen en weer wiegen). Toch hebben we het park met een dubbel gevoel verlaten. De dieren worden voor zover mogelijk goed verzorgd, maar ze hebben weinig ruimte om hun natuurlijke gedrag te kunnen vertonen. Overigens hingen er in het park verschillende informatieborden om aan te geven waarom zij zaken wel of niet deden. Mocht je deze informatie willen lezen kun je op de foto klikken, de tekst zal dan groter worden weergeven.

Het zal je niet verbazen dat we daarna weer een tempel gezien hebben. Deze keer de Pura Penataran tempel in Candikuning. Deze tempel ligt bij en op het water. Erg mooi om te zien.

Voordat we doorgingen naar onze volgende accommodatie hebben we nog even een tussenstop gemaakt bij een fantastisch uitzicht. Twin Lakes in de buurt van Gobleg. Het is me helaas niet gelukt beide meren op 1 foto te krijgen, je moet beide meren dus maar naast elkaar voorstellen 😉 Hier stond iemand met een aantal reptielen en vliegende honden. Helaas hebben we die niet in het wild mogen aanschouwen, maar ik heb wel even de kans gegrepen een paar foto’s te maken.

De aankomst bij onze accommodatie was bijzonder te noemen, maar eenmaal binnen wilden we eigenlijk niet weg 🙂 Ik denk dat ik in het volgende bericht wel even onbeschaamd reclame ga maken haha
Maar goed uiteindelijk zijn we ’s avonds toch maar even weggegaan naar de Poco Lounge Bar in Lovina. Hier was namelijk een optreden van William Bramasta, een finalist van Indonesian Idol! Al met al een zeer geslaagde avond! 🙂

2 thoughts on “Bali – Olifantenpark, twin lakes en een Balinese beroemdheid”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *