Ons originele plan was om vandaag vanaf Lovina te vertrekken richting Amed. Vanuit Amed zouden we een dag later verder reizen naar de Gili-eilanden. Amed was echter afgesloten in verband met de dreigende vulkaanuitbarsting van de Agung vulkaan. We hebben onze reisplannen dus iets gewijzigd en zijn naar Ubud gereden om deze keer in de stad zelf te overnachten. Dit is trouwens de enige ‘last’ die we hebben gehad in verband met de Agung vulkaan.

Onderweg zijn we gestopt bij de Brahma Arama Vihara tempel, de grootste boeddhistische tempel van Bali. Deze tempel is in 1973 geopend en is niet super toeristisch. Als je wilt kun je hier samen met de monniken verblijven. Ze zijn momenteel bezig met een flinke opknapbeurt van de tempel, er stond dus eea in de steigers. Maar nog steeds erg mooi en rustgevend om hier rond te lopen.

Later kwamen we bij Gunung Sari in de buurt weer mooie rijstvelden tegen. En een stukje verderop zaten er een aantal apen aan de weg die hoopten wat lekkers te krijgen. Te zien aan de hoeveelheid zaten ze hier op een goeie plek.

Bij Bedugul heb ik samen met Rudy ook een spookhotel verkend, deze foto’s komen de volgende keer aan de beurt 🙂

Eenmaal aangekomen in Ubud hebben we nog wat tempels verkend en rondgekeken bij de vele toeristenkraampjes. ’s Avonds hebben Ramon en ik verwonderd naar een show op het plafond gekeken. De jacht van een gekko op een spin. De spin was bijna zo groot als de gekko, maar toch werd ie in zijn geheel opgepeuzeld, nadat de gekko flinke slagkracht tentoonstelde 😮

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Bali

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *