Natuurlijk hebben we vandaag meer gezien dan alleen apen en rijstvelden 😉 Als eerste hebben in Sangeh de Tirta Taman Mumbul Sangeh tempel bezocht. Direct daarna zijn we naar het vlakbij liggende Sangeh Monkey Forest gegaan. Dit is een minder bekend apenbos dan het Sacred Monkey Forest Sanctuary in Ubud. De apen in Sangeh worden minder verwend en zijn daardoor ook minder opdringerig en agressief dan hun collega’s uit het bekendere uit Ubud.

Er liep een gids mee die de apen af en toe blaadjes te eten gaf, waardoor ze ook uitgelokt werden op je schouder te gaan zitten. De gids maakte ook direct foto’s met een cameraatje in de hoop dat we ook wat foto’s kochten die direct uitgeprint konden worden. We hebben het park dus met een aantal foto’s op print verlaten 😉

Daarna moesten we had aan het werk. Eerst 500 treden door een bos naar beneden lopen om de NungNung waterval te bekijken. Een mooie waterval waarvoor je dus wel even een daling en daarna behoorlijke klim moet maken. Naar boven lopen was behoorlijk pittig. Zeker gezien de warmte waar we niet aan gewend zijn. Voldoende water meenemen is dus belangrijk! Wat mij betreft was het de inspanning zeker waard! 

Daarna hebben we nog rondgewandeld tussen de rijstvelden van Jatiluwih. Deze rijstvelden staan op de Unesco lijst van beschermde gebieden. Hier blijft men dus rijst op de traditionele manier verbouwen. Tussen de rijst door waren er ook wat koeienstallen te vinden. Qua voeding zien de dieren er goed uit, qua hoeven helaas niet altijd. We hebben een moederkoe gezien met volledig doorgegroeide klauwen. De meeste koeien staan vast of in een kleine stal. Op die manier blijft het vlees malser. Sneu om te zien…

3 thoughts on “Bali – Apen en rijstvelden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *