Tijd om door te reizen naar Ubud. Gelukkig hebben we niet alleen in de auto gezeten, maar veel gezien. 

Als eerste zijn we gestopt in Batubulan, waar we een Barong & Kris dans gezien hebben. Was erg leuk om te zien, maar wel erg toeristisch opgezet. We kregen zelfs een blad waarop de dans in het Nederlands werd beschreven. De Barong vertegenwoordigt het Goed en de Ranga vertegenwoordigt het kwaad. Ik vermoed dat uit de foto’s wel op te maken valt wie wie is 😉

Na de show zijn we doorgereden naar het dorpje Lodtunduh waar we naar het Lumbung Sari House of Luwak Coffee zijn gegaan. Hier hebben ze civetkatten lopen die de koffiebonen eten en daarna weer uitpoepen. Van daarna gewassen en geroosterde koffiebonen wordt dan de beroemde kopi luwak koffie gemaakt. Zelf drink ik geen koffie, maar deze smaakte volgens de anderen zeer goed. Naast de koffie werden er verschillende thee-soorten geschonken, helaas wel behoorlijk gezoet. We hebben hier twee civetkatten gezien, waarvan er eentje opgesloten zat. Volgens de medewerkers konden de dieren ’s avonds vrij rondlopen, hopelijk is dat daadwerkelijk zo.

De volgende stop was de Tirta Empul Temple bij Manukaya, een erg grote en mooie tempel. Voordat we naar binnen mochten kregen we allemaal een sarong te leen. Blote armen is geen probleem, blote benen wel. Richting de uitgang moesten we de bordjes volgen. Eenmaal de tempel uit kwamen we in een doolhof met toeristenwinkeltjes terecht 😉

En als laatste voordat we doorgingen naar ons hotel in de buurt van Ubud hebben we een late lunch gehad in het Batur Sari Restaurant in Kintamani. Het eten (buffet) is hier niet heel erg goed, maar het uitzicht is zeker wel mooi! We hadden uitzicht op de vulkaan Mount Batur (Gunung Batur) en de bijbehorende valei, erg tof!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *