Ramon had op Maps.Me (een geweldige offline navigatie app) gezien dat er vlakbij ons hotel een verlaten pretpark te vinden was. Onze nieuwsgierigheid was gewekt! Na ’s morgens gezwommen te hebben zijn we ’s middags op pad gegaan naar Taman Festival. Al redelijk snel zagen we een groot vervallen gebouw staan, dit was het eerste teken van het terrein. We konden alleen niet direct de ingang vinden en waren dus al een stuk te ver gelopen. Maar ook daar was genoeg te zien, goed onderhouden tempels, maar ook zeer vervallen tempels. Ook nog ergens wel op het terrein kunnen komen, maar dat was zo dichtgegroeid dat je niet verder kon lopen. Dit hebben we ook maar niet geprobeerd, de verhalen gaan dat hier krokodillen zitten. Die hoefden we niet zo nodig tegen te komen 😉

Na een stukje verder gelopen te zijn, is het ons dan toch gelukt om via een zij-ingang het park in te komen. Het is echt bizar om hier rond te lopen. De natuur heeft een heel groot gedeelte van het park al opgenomen. Waar nog wel muren staan (of gedeeltes daarvan) hebben graffiti-artiesten de boel overgenomen. Je moet goed uitkijken waar je loopt, want er is niets maar dan ook niets afgezet. Voor eigen risico dus, maar zeer zeker de moeite waard!

Nadat we eenmaal een tijdje rondgelopen hadden, kwamen we bij de vroegere hoofdingang terecht. Hier bleken een paar mannen te staan die beweerden van de security te zijn. We hadden al een en ander gezien, en van security was echt geen sprake. Gezien onze ervaring van gisteren op het vliegveld met betrekking tot aftroggelen van geld vertrouwden we het niet helemaal. We hebben dan ook niet betaald. Pas nadat we terug gekomen waren hebben we een en ander opgezocht over Taman Festival. Toen kwamen we erachter dat de mannen die bij de ingang staan inderdaad niet van de security zijn, maar op onofficiële manier geld proberen te verdienen. Och, de volgende keer betalen we gewoon. Het ging namelijk uiteindelijk om 10.000 Rupiah, wat gelijk staat aan ongeveer € 0,63. Tja, waar hebben we het eigenlijk over. 

Nog wat extra informatie over Taman Festival: Dit park dat voor $ 100 miljoen gebouwd is, is in 1997 open gegaan. De lasershow van $ 5 miljoen was de hoofdattractie. Deze lasershow is echter op vrijdag de 13e (maart 1998) geraakt door de bliksem. Daarna volgden minder bezoekers, ook door de economische crisis in Indonesië. Het park is in 2000 gesloten en nu overgedragen aan de natuur. 
En… Men beweert dat in het park nog krokodillen leven. Wij hebben ze niet gezien. 

Goed weer genoeg geschreven 🙂 Hieronder volgen de foto’s. Ik had weer eens moeite met kiezen, meer foto’s zijn de zien in het fotoalbum Bali – Het verlaten pretpark Taman Festival

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *