Helaas is het tijd om afscheid te nemen van IJsland… Dus op naar de boot voor ons tochtje van 2 dagen. Seyðisfjörður is vrij klein, maar het was wel even zoeken waar we in moesten checken met de auto. Het inchecken bij de Smyril Line werkt wat anders dan met de boot naar Schotland. Hier mag je namelijk niet samen met de auto naar binnen. Als passagier dien je via de voetgangersingang naar binnen te gaan. Zowel Ramon als ik hebben even moeten wachten, maar uiteindelijk was ik dan toch eerder bij onze hut.
 
Heel fijn dat we op de terugweg een hut hadden. De zee leek niet echt ruw te zijn, maar onstuimig genoeg om ons beiden niet al te prettig te laten voelen. Het grootste deel van de dag hebben we op bed gelegen. Gelukkig was de zee na de nachtelijke tussenstop bij de Faeröer een stuk rustiger.
 
Op vrijdag zijn we weer langs de Shetlandeilanden gevaren. Het was heerlijk weer, we hebben dus lekker in het zonnetje op het dek gezeten. Weer heel wat foto’s van de Jan-van-genten gemaakt die zich in de buurt van de Shetlandeilanden ook weer lieten zien.
Omdat de zee weer een stuk rustiger was hebben we ’s avonds op de boot weer genoten van een muziekavond. Leuke muziek, maar helaas weer weinig van te volgen zo in het Faeröers 😉
 
Zaterdagmorgen zijn we in Denemarken aan land gekomen. Onze auto hadden we snel gevonden, de route ernaartoe was een grotere uitdaging. De auto’s stonden zo dicht tegen elkaar aan dat we door een soort van doolhof moesten om bij onze auto te komen. Ook was het onmogelijk de deuren open te toen. Het uitladen van de boot duurde voor ons gevoel erg lang, maar uiteindelijk konden we gelukkig instappen en wegrijden.
 
Het plan was eerst om naar Legoland te gaan, maar dat ging qua tijd toch niet lukken. Dus maar direct door naar huis gereden. Althans direct… De navigatie stuurde ons door de donkere binnenlanden van Duitsland. Och, nog een overstekende ree, kat, muis en kikker gezien 😉
 
Rond half 1 ’s nachts thuisgekomen om heerlijk in ons eigen bed te slapen. Vakantie helaas afgelopen, maar wel een hoop mooie herinneringen rijker 🙂
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *