Alweer onze laatste dag op IJsland, daarna zullen we IJsland helaas moeten verlaten… ’s Morgens iemand uit Noorwegen onze daktent laten zien. Je ziet hier veel daktenten, maar van een ander model. Hij vond deze ook erg leuk en gaat wie weet in Noorwegen kijken wat er daar te krijgen is.
 
Vandaag zijn we in de buurt van Seyðisfjörður gebleven. Het plan was om naar Skálanes te rijden, een boerderij in the middle of nowhere.
Enigszins in de buurt aangekomen moesten we wat rivieren oversteken. Bij de eerste rivier toch maar besloten dat dit toch wat te gek ging worden voor onze Subie. We hadden geen zin om het laatste stuk te lopen en zijn dus omgedraaid.
 
Daarna zijn we aan de andere kant van het fjord wederom in the middele of nowhere gekomen. Veel verlaten gebouwen en behoorlijk wat autowrakken. Hoe zonde dan ook, toch wel tof om te zien. Meer foto’s hiervan zijn te vinden in het fotoalbum IJsland – (Auto)wrakken. Tussen de wrakken door liepen ook schapen en IJslandse paarden. Een van de paarden kwam ook nog even gezellig bij ons buurten.
 
Eenmaal terug in Seyðisfjörður zijn we naar Tvísöngur Sound Sculpture gelopen. Wij hadden hier niet zoveel mee. Ik denk dat het een stuk spectaculairder is wanneer het waait en de wind voor muziek zorgt. Deze keer moesten wij het doen met een zonnige dag zonder wind. Tja, dat kan ook gebeuren op IJsland 😉
 
Daarna naar Tækniminjasafn Austurlands gegaan. Dit is een museum gericht op de technische vooruitgang tussen 1880 en 1950 op IJsland. Er staan onder andere veel drukpersen die nu nog steeds gebruikt worden door bijvoorbeeld scholieren. Wij mochten vandaag ook een kaartje afdrukken. In dit museum is trouwens ook de oudste tractor van IJsland te zien. Deze is in 1930 door het dorp aangeschaft en tot 1960 gebruikt.
 
Ook nog een bezoekje gebracht aan Skaftfell Center for Visual Art. Zeer kunstzinnig, te kunstzinnig voor onze smaak. In het cafetaria onder het Skaftfell Center zijn we langer blijven hangen 😉
 
Eenmaal aangekomen op de camping was het al erg druk. Zo te zien zijn er meer mensen die morgen de boot moeten hebben!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *