Eerst zijn we weer naar het Skaftafell Visitor Centre gegaan. Van daaruit zijn we naar Skaftafellsjökull gelopen. Dit is een gletsjertong die daar in de buurt ligt. Ook zijn we vanuit het Vistor Centre naar Svartifoss (zwarte waterval) gelopen. Deze waterval ligt tussen bizarre hexagonale basaltkolommen en ziet er fantastisch uit!

Na de lunch zijn we doorgereden naar Jökulsárlón het grootste gletsjermeer van IJsland. Hier zijn in de glacierlagoon drijvende ijsbergen te zien die uit de gletsjer losgekomen zijn. Een heel mooi gezicht! Allemaal brokken bestaande uit verschillende vormen en kleuren. Ook hoor je het ijs door het water bewegen. Hier waren ook weer veel vogels te zien, vooral noordse sternen. Maar we hebben ook een eidereend rustig zien broeden. Het gedeelte waar de vogels zaten was afgesloten voor de mensen.

Wanneer je de weg oversteekt kom je terecht bij Diamond Beach. Dit zwarte strand ligt vol met stukken ijs die er in het juiste licht uitzien als diamanten.

Hierna zijn we doorgereden naar Höfn om daar de camping op te zoeken. Onderweg hadden we nog geluk, we zagen zomaar een rendier lopen! Snel de auto omgedraaid waarna we zelfs nog een paar plaatjes hebben kunnen schieten.

Een rendier in het zuidoosten van IJsland

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *