Op sommige dagen (zoals vandaag) is het helemaal niet erg wanneer het regent. Vandaag zijn we in de regen naar het DC-3 wrak gelopen. Dit vliegtuig is in 1973 neergestort op het zwarte strand van Sólheimasandur waarna het wrak achtergebleven is. Gelukkig hebben alle inzittenden het ongeluk overleefd.
Om het vliegtuig te bereiken moet je 3 kilometer lopen door het niets. De hele tijd zijn we niemand tegengekomen en eenmaal aangekomen bij het vliegtuig waren we nog steeds de enigen. Toen het droger werd kwamen er anderen aandruppelen. 
 
Na het vliegtuig zijn we naar het musuem Eyjafjallajökull Erupts gegaan. Dit museum gaat volledig over de vulkaanuitbarsting van 2010. Ook wordt er een film getoond hoe het was voor de mensen die in de boerderij onder de gletsjer wonen. In het nieuws hebben we er natuurlijk al een en ander van gezien. Uit het oogpunt van de mensen die er dichtbij wonen ziet het er toch even wat anders uit! Na een flinke schoonmaakbeurt is de boerderij overigens weer gewoon in bedrijf gegaan.
 
Zeer verrassend zijn we vandaag ook weer een waterval tegengekomen. Deze keer de mooie Skógafoss van 62 meter hoog en 25 meter breed. Het maakt niet uit dat je hier veel watervallen ziet. Ze blijven mooi en indrukwekkend 🙂
 
Bij Sólheimajökull zijn we een stukje richting de gletsjer gelopen. Zelfs nog even het ijs aangeraakt 😉 Hier zijn we zonder gids en ijzers maar niet verder gegaan. Dat komt morgen wel!
 
Nog de mooie kliffen van Dyrhólaey bekeken en het strand Kirkjufjara. Hier ook weer een aantal papegaaiduikers gezien, maar wel allemaal op een afstandje.
 
De dag hebben we afgesloten op het strand Reynisfjara. Dit is ook weer een zwart strand met hele mooie kliffen. Ook zijn hier bijzondere kolomzuilen en grotten te zien. De vorming van de stenen is heel verschillend, van zachte symmetrische vormen tot messcherpe randen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *