Vlakbij Rekjavik ligt het eilandje Viðey. Vanaf de haven is het een klein stukje varen om het eiland op te komen. Veel gebouwen staan er niet meer, het eiland is namelijk vanaf 1943 onbewoond. Behalve een aantal overblijfselen staan er nog 5 gebouwen waaronder een restaurant en een kerkje. Verder zijn er een aantal kunstwerken te zien. Waaronder de Imagine Peace Tower van Yoko Ono ter nagedachtenis aan John Lennon. Het woord ‘ Vrede’  staat hier in 24 talen op, helaas ontbreekt Nederlands. Het moet wel heel gaaf zijn om te zien wanneer het licht aan is! Het licht is sowieso elk jaar aan van 9 oktober tot en met 8 december (van de verjaardag tot en met de sterfdag van John Lennon).

Dit eilandje is maar 1,7 km² groot en ligt echt op een steenworp van Reykjavik, maar toch voelt het heel erg ver weg. Rust, ruimte en natuur 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *