We hebben voor 3 nachten een appartement geregeld in Reykjavik. Even in een echt bed slapen 🙂 Voordat we Reykjavik inreden hebben we voor het eerst in IJsland op een 2-baans weg gereden. Dat was wel weer even wennen haha

Om Reykjavik te verkennen hebben we de Reykjavik City Card aangeschaft. Je kan na aanschaf gratis met het openbaar vervoer en ook veel musea zijn gratis toegankelijk. Uiteraard wel eerst de bus richting het centrum gemist. Ons appartement ligt ongeveer 5 kilometer van het centrum af, dus dat was een prima wandeling. 

De indrukwekkende Hallgrímskirkja hebben we zowel van buiten als van binnen gezien. Aan de bovenkant heb je een mooi uitzicht over Reykjavik, gelukkig gaat er een lift naar boven. Verder veel musea gezien. Perlan, een museum en wateropslag. Perlan ligt niet in het centrum, hier heb je dus ook een mooi uitzicht over Reykjavik. Museum of Photography, veel mooie foto’s van verlaten gebieden / huizen / bedrijven. Art Museum Hafnarhús, hier was een expositie van Ragnar Kjartansson. Ik zal het niet helemaal begrijpen, deze kunstenaar heeft onder andere een band gefilmd die 6 uur lang steeds hetzelfde nummer van 3 minuten herhaalden. Ook stond er een vrouw in een cirkel van gouden slingers. De vrouw herhaalde elke 10 seconden dezelfde toon op een gitaar. Tja, ik snap het niet, maar heb het er wel weer over 😉
Veder zijn we nog bij de Settlement Exhibition geweest, hier zijn de overblijfselen van de oudste bekende woning in Reykjavik opgegraven. En ik vermoed als laatste het Saga Museum waar historische gebeurtenissen van IJsland weergegeven worden met behulp van levensgrote siliconen beelden. 

Verder hebben we in Reykjavik uiteraard lekker rondgeneusd in de winkeltjes. Veel mooie graffiti gezien. Meer daarvan is te vinden in fotoalbum – IJsland – Graffiti art. De fotozaak die we gevonden hebben bleek een klein winkeltje te zijn. Laat toch wel weer zien dat er hier toch niet zo heel veel mensen wonen. Heerlijk gegeten en gedronken. Maar niet te veel, blijft duur hier 😉

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *