Hoor de wind waait door de bomen… Onee, die zijn er niet zoveel in IJsland 😉 Wederom een nacht vol wind gehad. Helaas heb ik in een poging het geluid te negeren verkeerd gelegen en daardoor behoorlijk last van mijn nek gekregen. Maar goed, dat houdt ons niet tegen om toch mooie dingen te zien!

Richting de Golden Circle vandaag! De Golden Circle is denk ik wel het drukste gedeelte van IJsland. Vanaf Reykjavik kun je in één dag Þingvellir Nationaal Park, de waterval Gullfoss en de geiser Geysir bezoeken. Deze route is dus zeer populair bij toeristen, zeker wanneer je wat minder tijd hebt. 

Vanaf de camping zijn we als eerste naar Hraunfossar gereden, door het poreuze gesteente zijn ontelbare watervalletjes te zien, die gezamenlijk een brede waterval vormen. Daarom wordt de Hraunfossar ook wel lavawatervallen genoemd. Na een kleine wandeling naar boven was ook de Barnafoss waterval te zien. Hier nog even op het terras gezet. Dat was met 18 ºC in het zonnetje heel prettig vertoeven 🙂

Na deze watervallen zijn we via de 550 richting Þingvellir Nationaal Park gereden. Op deze weg hadden we een heel mooi uitzicht op de Langjökull gletsjer. Eenmaal weer op verharde weg zagen we het Þingvallavatn-meer op een afstandje zien liggen. WAUW! In de verte genoten van het uitzicht. We gaan later nog naar Þingvellir Nationaal Park. We zijn dus met enige moeite een andere kant op gereden op jacht naar Bruarfoss. Een niet al te bekende, maar wel hele mooie waterval met helderblauw water. Op onze zoektocht zijn we door een soort vakantiepark gereden. Hier nog uitgestapt om verder te zoeken. We hebben één bordje zien staan, maar daar kwamen we op een afgesloten wandelpad terecht. Helaas hebben we deze waterval dus niet kunnen vinden. We wachten op een goeie routebeschrijving 🙂

Geysir hebben we gelukkig wel kunnen vinden! Geysir zelf bleef rustig toen wij er waren, maar Strokkur hebben we wel een aantal keer flink zien spuiten. Onze eerste geiser die we gezien hebben, zeer indrukwekkend!

Omdat je nooit genoeg kunt krijgen van mooie watervallen zijn we daarna daar de Gullfoss waterval gegaan, ook wel de Gouden waterval genoemd. Behalve dat de waterval op zichzelf al heel mooi is, is deze waterval nog mooier wanneer je bij een zonnetje ook nog één of meerdere regenbogen ziet. 

Na al dit moois weer naar de volgende camping gegaan. Skjòl camping deze keer. Het hostel was niet toegankelijk voor campinggasten, maar het restaurant maakte veel goed. Heerlijk pizza gegeten dus. En weer meer respect voor sommige vakantiegangers gekregen. Een Nederlandse dame gesproken die met de fiets in haar eentje 6 weken op vakantie was. Wij doen haar dat niet na!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *