De wind is nog steeds blijven hangen. ’s Nachts hebben we de wind echt over de camping heen horen bulderen. Gelukkig hadden we onze plek deze keer strategisch uitgezocht. Wel flink last van de wind, maar we hoeften niet nog een keer te verhuizen. Ook onze shelter is ’s nachts gewoon netjes blijven staan 🙂
 
We hebben vandaag het schiereiland Snæfellsnes bekeken. Als eerste zijn we gestopt in Stykkishólmur, een vissersplaatsje. In de buurt van de haven vlogen heel veel meeuwen. Tussen de meeuwen door kon je ook nog de kuikens zien die op het water dobberden. Zie ook fotoalbum IJsland – Vogels – algemeen.
 
Nog even uitgewaaid op Skarðsvík beach. Een heel gaaf strand. Ik zou er alleen niet gaan zwemmen 😉
 
Daarna vooral heel veel kliffen en uitzichtpunten gezien. Bij Öndverðarnes kun je (uiteraard) een vuurtoren zien, maar ook een oude bron en ruïnes van oude huizen. Bij Saxholsbjarg ook een vuurtoren, mooie kliffen en veel vogels.
 
Nog even weer wat landinwaarts gereden voor de vulkaan Saxhóll. Via een trap zijn we omhoog gelopen. Eenmaal boven konden echt goed uitwaaien. Maar goed dat we niet al te ruime kleding aanhadden, we waren bijna met onszelf aan het vliegeren 🙂
 
En weer terug naar verschillende kliffen. Svalpufa-Pufubjarg, Londrangar, Arnarstapi met de Galklettur. Fantastische uitzichten, vogels en rotsformaties. In Arnarstapi kun je eigenlijk niet om Bárður Snæfellsás heen, dit is een stenen beeld van een trol.
 
Voor we naar de camping in Eldborg gingen hebben we bij een snackwagen een frietje gegeten. Ruim € 6,- per portie, wel lekker, maar niet goedkoop…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *