Als eerste zijn we vandaag  naar Súðavík gereden waar het Arctic Fox Centre is. Dit is een informatiecentrum en museum over hoe kan het ook anders, poolvossen. De poolvos komt nog in een behoorlijk aantal voor in het natuurreservaat Hornstrandir. Dit natuurgebied ligt voor ons nu wat ver uit de route. Wie weet een volgende keer 😉

Binnen Hornstrandir heeft de poolvos gelukkig een beschermde status. In de rest van het land mag er helaas wel op de poolvos gejaagd worden. De 2 poolvossen die gehouden worden bij het Arctic Fox Centre zijn 2 broertjes die wees geworden zijn bij zo’n jacht. Hier dienen zij als ambassadeurs voor hun familie in het wild.

Na het Arctic Fox Centre hebben we een poging gedaan door te rijden naar Bolungarvík. Dit plaatsje met een fantastisch uitzicht werd ons gisteren aangeraden door een vroegere local die ook aan het kamperen was (met de fiets nog wel!). Na een stuk omhoog gereden te zijn, was de rest van de weg helaas afgesloten. We hadden weinig zin in een eind lopen, dus toen zijn we toch maar weer omgedraaid. 

En weer terug naar Ísafjörður om nog een keer op dezelfde camping te verblijven. We zijn nog even door Ísafjörður gewandeld. Voor de maatstaven voor de Westfjorden is het best groot (mag natuurlijk ook wel als een hoofdstad) en zijn er zelfs nog behoorlijk wat winkeltjes om rond te snuffelen.

9

2 thoughts on “Dag 8 – IJsland – Arctic foxes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *