Vannacht hadden we een primeur te pakken. Het waaide zo hard dat we ons zorgen maakten of de regenhoes van de tent het wel zou houden. We hebben dus midden in de nacht toch maar een iets beschutter plekje opgezocht. Nog steeds erg harde wind, maar alles was ’s ochtends gelukkig nog steeds heel.
 
We hebben overdag weer een flink stuk gereden. Hemelsbreed viel het wel mee, maar de mooie Westfjorden bevatten toch wel behoorlijk wat inhammen 😉
 
Onderweg zijn we gestopt in Hólmavík om een bezoek te brengen aan het Museum of Sorcery & Witchcraft. Het aparte is dat in IJsland vooral mannen veroordeeld zijn voor hekserij, namelijk 19 mannen en 1 vrouw.
Hier hebben we toevallig ook wat Nederlanders gesproken die we op de boot ook al tegengekomen waren. Zij zijn met zijn 2-en op een motor. Het rijden vonden ze best zwaar, zeker met de wind.
 
Daarna hebben we onze route vervolgd langs de fantastisch mooie fjorden. Uiteindelijk zijn we uitgekomen in Ísafjörður, de hoofdstad van de Westfjorden. Helaas niet de midzomernachtzon kunnen bewonderen door de wolken van dreigende regen. Och, dat het gewoonweg niet donker wordt is ook al bijzonder 🙂
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *