Deze dag staat in het teken van de arctic tern (noordse stern). Een heel gaaf vogeltje, al zijn Ramon en ik het hierover niet helemaal met elkaar eens 😉
 
Wederom eerst maar even beginnen bij het begin van de dag. Het lijkt erop dat het tempo iets omlaag kan, dus we hebben een redelijk rustige dag gehad. Eerst lekker uitgeslapen en daarna zijn we het schiereiland Vatnsnes gaan verkennen.
 
In Gauksmýri zijn we naar een demonstratie over IJslandse paarden geweest. Na de demonstratie zijn we ook nog even de stallen in gegaan. De meeste stallen waren aan de bovenkant volledig open. Hierdoor is het een vrij open ruimte en kunnen de paarden gemakkelijk contact met elkaar hebben. Erg leuk om te zien!
 
Volgende stop: Borgarvirki. Hier tussen de rotsen en basaltzuilen liggen de resten van een voor-middeleeuwse vesting. Overigens de enige vesting van het land. Het grootste gedeelte is al verdwenen, maar nog steeds kun je zien hoe men toen gebruik gemaakt heeft van de omgeving. Gaaf om te zien!
 
Daarna zijn we naar Hvítserkur (Drakenrots) gegaan. De rots die in zee ligt heet zo, omdat deze op een drinkende draak lijkt. Hier hebben we nog een stukje gewandeld en behalve een paar zeehonden op afstand ook veel noordse sternen gezien. Op een bepaald gedeelte van het pad vonden de sternen dat we te dichtbij kwamen, dus kwamen ze op ons af vliegen. Ik had er weinig last van en heb hele mooie foto’s kunnen maken. Ramon heeft nu echter wel een klein gaatje in de muts van zijn jas zitten… Later zijn we erachter gekomen dat het handig kan zijn om een stok omhoog te houden, de noordse sternen richten zich namelijk tot het hoogste punt.
 Tja, veel foto’s dus weer 🙂 Deze mooie vogels verdienen wel hun eigen album waar nog meer foto’s te zien zijn: Fotoalbum –noordse stern / arctic tern
 
Bij Illugastaðir zou je zeehonden kunnen zien. Toen wij er waren was het pad al opengesteld, maar we zagen wel wat eidereenden die ons bezoek niet echt op prijs stelden. Om ze niet teveel lastig te vallen hebben we hier niet het gehele pad afgelopen.  Zeehonden hebben we hier dus niet gezien. Bij een ander uitkijkpunt waren er wel 5 zeehonden te zien.
 
Op de terugweg ook nog even gestopt bij Hamarsrétt. Een grote schaapskooi, die nu leegstond. We waren te laat weer terug in het dorp om eten te kopen. Tja, dan maar lekker uit eten 🙂 Bij Sjávarborg Restaurant hebben we prima gegeten en genoten van het mooie uitzicht op de baai waar veel meeuwen en eidereenden te zien waren. Jonge eidereenden zien er trouwens eigenlijk wel uit als watjes in het water. Hele actieve watjes, dat dan weer wel!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *