Vandaag zijn we via de scenic route vanaf Húsabakki naar Hvammstangi gereden. Hierbij zijn we een groot gedeelte langs de kust gereden. Voordat we vertrokken van de camping hebben we eerst een rondje in de buurt gelopen. Aan de camping ligt een gebied met veel vogels. We hebben hier onder andere de tureluur, watersnip, grutto en grauwe franjepoot gezien. Kende je die laatste? Ik niet ;-). De genoemde vogels komen op IJsland trouwens veel voor, we hebben ze dus regelmatig gezien.
Ik zal me weer een beetje inhouden met het plaatsen van de vogelfoto’s. Meer foto’s zijn te zien in: Fotoalbum – Vogels IJsland – Algemeen

We zijn door Ólafsfjörður en Siglufjörður gereden waar we genoten hebben van het uitzicht. Deze plaatsjes liggen dicht bij elkaar, maar vroeger moest je 60 kilometer over een bergweg rijden. Of in de winter wanneer deze bergwerg afgesloten is 250 kilometer. Tegenwoordig bedraagt de afstand die je moet rijden 15 kilometer dankzij 2 (donkere) tunnels. 

In Hólar wilden we onder andere een museum over IJslandse paarden bezoeken. Helaas gesloten op maandag… Jammer dan. Gelukkig is er in dit plaatsje ook meer te zien. Voor de geschiedkundigen onder ons is dit een klein maar zeer belangrijk plaatsje. Hier werd bijvoorbeeld de eerste IJslandse bijbel gedrukt. De kathedraal (uit 1763) hier is de oudste stenen kerk van IJsland. 
Ook staat er een replica van Auðun’s House, het huis van bisschop Auðun the Red. Het originele huis is in 1315 gebouwd en heeft 500 jaar bestaan. 
En niet te vergeten Nýibær, een turfhuis uit de 19e eeuw. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *