Vandaag zijn we in de buurt van het Mývatn meer gebleven. Eerst zijn we naar de Krafla-Viti krater gereden. Hier konden we na een kleine klim helemaal omheen lopen. 

Daarna zijn we even binnen geweest bij het Krafla Power Station. Dit is de grootste geothermische energiecentrale van IJsland. Ook nog onderweg een douche tegengekomen waar je onder heerlijk warm water kunt douchen. Toch bijzonder om in ’the middle of nowhere’ een douche tegen te komen terwijl deze op de campings vaak ontbreken 😉

Volgende stop was Grjótagjá. Hier vind je een grot met warm water waarin vroeger werd gebaad. Ondertussen is het water toch wat te warm al hebben we het wel wat mensen zien proberen. Vanuit Grjótagjá zijn we via een mooie wandelroute doorgelopen naar Hverfjall (Hverfell), een kegelvulkaan. Ook hier konden we na een klim helemaal om de krater heenlopen. 

Nog steeds niet genoeg gewandeld 😉 Dus ook nog naar Dimmuborgir (duistere burchten) geweest. Hier wordt je omringt door bizarre rotsformaties bestaand uit vulkanisch gesteente. Ook zijn hier wat grotten te vinden. 

Bij Höfði hebben we ook nog een kleine wandeling gemaakt. Hier zijn mooie rotsformaties in het water te zien en veel vogels. Na alle indrukken van de rest van de dag voelde dit gebied heel erg rustgevend.

Onderweg naar de Húsabakki Camping hebben nog even een tussenstop bij een pseudokrater gemaakt. Mooi, maar niet zo indrukwekkend als de echte kraters 🙂 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *