Na een koude, natte nacht hadden we wel wat moeite om op te starten vandaag 😉

Eerst zijn we naar de Stóri Karl gereden, waar zich een Jan-van-genten kolonie bevindt. Het was wat regenachtig en mistig, maar daar trokken de Jan-van-genten zich gelukkig weinig van aan. We hebben er dus (van een afstandje) veel gezien!
Ons originele plan was om na Stóri Karl door te rijden naar vuurtoren Fontur te rijden. De weg naar Stóri Karl was al niet al te best, daarom toch maar besloten weer terug te gaan. 

Door naar Ásbyrgi, dit is een ravijn van 3,5 km lang en ruim 1 km breed in de vorm van een hoefafdruk. De kliffen zijn hier 100 meter hoog. De legende dat Sleipnir, het achtbenige paard van Odin hier per ongeluk zijn hoefafdruk heeft achtergelaten klinkt mij volledig logisch 😉

Daarna onze eerste watervallen op IJsland gezien, Dettifoss en Selfoss. De eerste waterval is de meest krachtige van Europa, hij is 100 meter breed en 44 meter hoog. Zeer indrukwekkend! Ook Selfoss was erg mooi om te zien. Het werd al wat later, waterval Hafragilsfoss die ook in de buurt ligt hebben we daarom overgeslagen. 

Tussendoor nog even gestopt bij Hverir waar vele zwavelputten en hete modderpoelen zijn. Cool om te zien, er zit alleen wel een luchtje aan 😉

En nog een heerlijke tussenstop bij Mývatn Nature Baths (Jarðböðin) gemaakt. Hier hebben we genoten van het heerlijk warme en zachte water. Er was hier een mooi uitzicht, wat zelfs een beetje spooky werd toen het kouder werd en de mist op kwam zetten. Volgens velen beter dan de Blue Lagoon, wij weten het niet, want de Blue Lagoon slaan we over 🙂

In Húsavík zijn we naar de Heiðarbær camping gegaan. Jeuj, een binnenruimte waar we lekker kunnen zitten 🙂 Al is het weer sowieso een stuk beter dan gisteren 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *