Vanwege het weer konden we vandaag helaas nog steeds niet naar Mykines. We hebben dus nog wat op ons wensenlijstje staan mochten we hier ooit weer terugkomen 😉

We hebben een behoorlijk stuk gereden om een en ander te kunnen bekijken. Eerst zijn we richting Árnafjørður gereden waarbij we onze eerste single track tunnel tegenkwamen. Er zouden er nog velen volgen 😉 Daarna hebben we op het eiland Viðoy een rondje gereden en zijn we langs de enige 2 dorpen op het eiland gekomen: Hvannasund en Viðareiði. De laatste is het meest noordelijke dorp van de Faeröer. 

Daarna zijn we teruggereden naar Klaksvík gereden, waar we de ferry naar het eiland Kalsoy hebben genomen. Hier zijn we naar Mikladalur gereden waar een 3 meter hoog beeld van een vrouwelijke Selkie staat. 
Daarna zijn we doorgereden naar Trøllanes waar we een wandeling naar de vuurtoren hebben gemaakt. Het uitzicht daar was geweldig, ook veel vogels gezien. En vooral ook gehoord, de watersnip maakte een heel apart drummend geluid wanneer hij naar beneden vloog .
Aangekomen bij de vuurtoren bleek deze tot onze verrassing een mini-torentje te zijn. Ach, als ie maar voldoende licht geeft 🙂

Eenmaal weer in de auto hebben we weer de ferry gepakt naar het vasteland om daar door te rijden naar de camping in Tórshavn. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *