Vandaag hebben de Faeröer eilanden laten zien dat ze haar geheimen niet zomaar prijs geeft. We waren vanuit Tórshavn vertrokken richting Sørvágur om van daaruit de boot richting Mykines te pakken. Mykines is een eilandje waar van dichtbij Papegaaiduikers en Jan-van-genten bekeken kunnen worden. Helaas kon de boot door het weer niet aanmeren bij Mykines. Deze tocht ging dus helaas niet door. 

Toen maar doorgereden naar Vestmanna. Daar kon ook een boottocht gemaakt worden, maar dan langs de kliffen. Deze tocht is wel gelukt 🙂
We hebben tijdens de boottocht onder andere kliffen, grotten, een aantal zalmkwekerijen, veel vogels (op een afstandje), mooie uitzichten en veel mist gezien. 

Na de boottocht zijn we via een bergweggetje via Funningur naar Gjógv gereden. Hier zou je fantastische uitzichten moeten hebben. Had ik al iets over de geheimen van Faeröer gezegd? Hele dikke mist heeft ons uitzicht helaas in de mist laten verdwijnen… De camping bevindt zich aan de kliffen vlak bij zee. Zo door de mist door ziet het er wel heel gaaf uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *