Dit jaar gaan we kamperen op IJsland. We gaan niet zomaar kamperen, maar nemen onze eigen auto met daktent mee. Zoals je wel zal snappen, is dit wat veel bagage voor het vliegtuig. We gaan dus met de boot! Het is mogelijk om met Smyril Line naar IJsland te varen. Wanneer je vertrekt op bepaalde dagen kun je ook nog een tussenstop maken op de Faeröer eilanden. Hier maken wij uiteraard gretig gebruik van, want wanneer kom je daar nou? 😉

Het is een flinke tocht, maar je krijgt er gelukkig ook veel voor terug. Voordat je op de boot kunt stappen moet je eerst naar Hirtshals te Denemarken rijden. Daarna kom je ongeveer anderhalve dag later aan op de Faeröer eilanden (in Tórshavn). In ons geval kunnen we daar 3 dagen blijven. Daarna is het nog een halve dag (’s nachts) varen om aan te komen op IJsland (in Seyðisfjörður).

Op de heenweg hebben we helaas alleen couchettes kunnen krijgen. Zie het maar als een hostel. Je deelt je slaapgelegenheid met anderen. Gelukkig hebben we op de terugweg wel onze eigen hut. Dan zitten we ook 48 uur op de boot zonder tussenstop. Dan is het wel prettig om je eigen ruimte te hebben. Ook gaan we er vanuit dat we tijdens die tocht voldoende tijd hebben om alle foto’s goed uit te zoeken 😉

Hier alvast wat foto’s van de boottocht. Leuk detail; tijdens de tocht hebben we ook nog even kort de Shetland eilanden zien liggen. Daar zijn we al eens geweest, zeker een aanrader! 

jan van gent

shetland eilanden

shetland eilanden en jan van gent

boot smyril line

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *